Вівторок, 16.04.2024, 15:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 19 » Відбулася нарада з питань нового туристичного сезону в Чернігові
Відбулася нарада з питань нового туристичного сезону в Чернігові
21:04
натисніть для перегляду в повному розмірі17 березня, у залі засідань Чернігівської міської ради відбулася нарада з питань відкриття нового туристичного сезону. Організаторами наради виступили Управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради та Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».


Першим виступив міський голова Олександр Соколов. Він зазначив: «Ми повинні розвивати туристичну галузь в місті як складову економічного та інвестиційного розвитку міста, бо туристична галузь дає 4 частину натходжень до міського бюджету. Порівняно з 2007 роком, натходження до міського бюджету міста від туристичної діяльності склали 480 млн. грн.». Генеральний директор Національного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь наголосив про унікальність нашого міста в складовій історії України, яке має свій неповторний історичний та природний потенціал. «Ми їдемо до Вас не за розкішшю – ми їдемо до Вас у 12 століття» зазначив Юрій Соболь.


Юрій Соболь повідомив, що відкриття нового туристичного сезону заплановано на 17 квітня 2009 року. Ця дата тісно пов’язана з відзначенням всесвітнього дня охорони пам’яток історії, яке відбудеться 18 квітня. Тому сьогодні потрібні неординарні кроки, тобто заходи, які б допомагали зростанню інтересу серед гостей нашого міста.


Основною темою наради було питання благоустрою міста Чернігова. Зокрема зав. Відділом Національного архітектурно-історичного заповідника Самохіна Наталія зауважила про відсутність лавок для відпочинку на Валу, а також про те, що на території Валу необхідно встановити шлагбауми, аби заборонити проїзд легкових авто. Ігор Коцюбинський, директор літературно-меморіального музею заповідника зазначив, що на території Болдіних гір необхідно посилити охорону, бо біля могили Михайла Коцюбинського кожного вечора збираються п’яниці, які залишають за собою сміття та порожні пляшки.


На нараді також згадали про відсутність суб’єктів туристичного супроводу (екскурсоводів). Клавдія Тищенко зауважила, що в Чернігові розроблено велику кількість туристичних маршрутів, але під час туристичного буму, велику кількість туристів неможливо обслужити, бо в місті немає відповідної кількості екскурсоводів. Нагадаємо, що у Чернігові видано 16 дозволів екскурсійного супроводу. Але, незважаючи на брак практики екскурсійного супроводу серед екскурсоводів, туристичний відділ готельно-туристичного комплексу «Придеснянський» взяло на себе забов’язання стати базою для підвищення практики екскурсоводів.


Наприкінці було зазначено, що вся робота з підготовки до нового туристичного сезону буде вестися навколо двох важливих дат: 940-річчя заснування архітектурного комплексу Антонієвих печер та 985-річчя заснування Чернігівського князівства. Відповідно до цього, зметою узагальнення пропозицій щодо розвитку туризму у Чернігові та Чернігівській області було створено робочу групу.


 


Джерело: Чернігів для туристів

Переглядів: 1447 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024