П`ятниця, 29.03.2024, 09:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 9 » У Чернігові cхвалено Програму сприяння залученню інвестицій та розвитку туристичного потенціалу
У Чернігові cхвалено Програму сприяння залученню інвестицій та розвитку туристичного потенціалу
13:09
натисніть для перегляду в повному розмірі...Програму сприяння залученню інвестицій та розвитку туристичного потенціалу міста Чернігова на 2009-2010 роки затвердили депутати на засіданні тридцять п’ятої сесії Чернігівської міської ради.

Представляючи проект, начальник управління інвестицій і туризму міськради Володимир Бурдов зазначив, що Програма розроблена на виконання Стратегії розвитку міста на 2007-2015 роки та враховує рішення міськради щодо так званих «антикризових заходів».

Серед завдань Програми – сприяння залученню зовнішніх (у тому числі прямих іноземних) інвестицій; сприяння розвитку в’їзного туризму в місті; збільшення надходжень до міського бюджету за рахунок залучення нових інвестицій та розвитку туристичної галузі, створення нових робочих місць; сприяння виходу підприємств міста на зовнішні ринки; поширення інформації про інвестиційні та туристичні можливості Чернігова на регіональному, державному та міжнародному рівнях; формування позитивного іміджу міста як вдалого місця для бізнесу та відпочинку, міста з перспективами розвитку.

Зацікавити туристів планують оригінальними подіями, які можна буде побачити тільки у Чернігові, зокрема, карнавальне шоу, присвячене легендам і міфам Чернігово-Сіверського краю, музично-туристичний фестиваль «1300 років and rock», шоу-фестиваль на воді та інші. Крім того, передбачається просування туристичного потенціалу в мережі Інтернет, виготовлення і розповсюдження презентаційно-роздаткової продукції про туристичні можливості міста.

Наступним напрямком Програми є розвиток міжнародних відносин, що необхідний для формування позитивного іміджу Чернігова на міжнародному рівні, налагодження контактів з потенційними інвесторами та підприємцями. Крім проведення щорічної зустрічі міст-партнерів у рамках святкування Дня міста та організації прес-турів для представників іноземних ЗМІ особливу увагу планується приділяти виготовленню та розповсюдженню серед міжнародних партнерів та почесних гостей міста інформаційно-презентаційної поліграфічної, сувенірної та канцелярської продукції з місцевою символікою.

Важливою складовою реалізації Стратегії розвитку є сприяння залученню зовнішніх інвестицій. На 2009-2010 роки заплановано продовжувати інвентаризацію інвестиційно-привабливих земельних ділянок та промислових площ. Так, передбачається постійний збір, аналіз та регулярне оновлення інформації про незадіяні земельні ділянки і виробничі площі усіх форм власності. На основі цих даних буде підготовлено та опубліковано каталог земельних ділянок та виробничих площ з їх детальним описом та переліком власників (орендарів), а також зазначенням умов продажу (оренди) і призначення згідно з Генеральним планом та Схемою перспективного розвитку туризму.

Фахівці управління інвестицій і туризму здійснюватимуть моніторинг змін у діючому законодавстві та, в разі потреби, надаватимуть консультації щодо здійснення інвестиційної діяльності, забезпечуючи супровід пріоритетних інвестиційних проектів згідно з чинним законодавством.

Обсяг фінансування Програми з міського бюджету становитиме у 2009 році 333 тис.грн., у 2010 році – 431,5 тис.грн. Для реалізації всіх передбачених заходів планується залучення позабюджетних коштів у сумі 353 тис.грн. у поточному році та 498,5 тис.грн. – у наступному.

Фахівці, що розробляли Програму, сподіваються, що навіть із врахуванням кризових явищ в економіці прогнозований обсяг надходжень від туристичної галузі в Чернігові має скласти понад 1 млн.грн. за 2009 рік та понад 1,3 млн.грн. – за 2010 рік.


 


Переглядів: 1409 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024