Середа, 24.04.2024, 10:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 9 » Асоціація "Сіверянські обереги" взяла участь у круглому столі «Сільський зелений туризм – пріоритетна сфера розвитку туризму...
Асоціація "Сіверянські обереги" взяла участь у круглому столі «Сільський зелений туризм – пріоритетна сфера розвитку туризму...
13:01
У комплексі «Духм`яна піч», що на Обухівському шосе у місті Києві, 21 лютого Державна служба туризму і курортів, Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, Міжнародна Благодійна Фундація «Хайфер Проджект Інтернешенл» за участі Міністерства аграрної політики України провели «круглий стіл» на тему: «Сільський зелений туризм – пріоритетна сфера розвитку туризму у період економічної кризи».

Від Чернігівської області, у роботі круглого столу було запрошено управління культури і туризму облдержадміністрації та Асоціацію сільського зеленого туризму «Сіверянські обереги».

Мета заходу - визначення стану та перспектив розвитку сільського зеленого туризму в Україні як одного із факторів розширення зайнятості у сільській місцевості та розвитку сільських територій; окреслення шляхів та партнерських стосунків у створенні сприятливого середовища для сталого розвитку сфери відпочинку в українському селі в умовах економічної кризи; визначення «родзинок» сільського зеленого туризму і презентація інноваційних проектів.

Ознайомившись з матеріалами, представленими на круглому столі експертами та практиками у сфері сільського туризму, та за підсумками роботи учасників «круглого столу» було прийнято рішення рекомендувати:

1. Міністерству аграрної політики України спільно з Міністерством культури і туризму України опрацювати питання щодо розробки та удосконалення нормативно-правової бази у сфері сільського туризму, зокрема Закону України «Про сільський туризм» та національного стандарту надання послуг сільського туризму «Сільський туризм. Основні вимоги».

2. Міністерству аграрної політики України, Міністерству культури і туризму України із залученням Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні опрацювати питання щодо визначення дієвого механізму підтримки впровадження категоризації якості послуг, зокрема «Українська гостинна садиба», яку запровадила Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

3. Міністерству аграрної політики України, Міністерству культури і туризму, Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям з метою сталого розвитку сільської місцевості створити режим максимального сприяння розвитку сільського туризму на місцях.

4. Спілці сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні:

- провести спільну україно-польську конференцію «Партнерство заради розвитку. Використання можливостей сільського туризму до Євро 2012»;

- запровадити щорічний конкурс на кращі досягнення у галузі сільського туризму у номінаціях: найкращий маршрут, найкраща садиба, найкращий екологічний проект;

- підтримати програму екологічного маркування садиб «Зелена садиба» як таку, що створює мотивацію для збереження довкілля і сталого розвитку сільської місцевості.



Переглядів: 2332 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024