Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії розділу

Пошук

Календар

Опитування

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137

Міні-чат

Статистика





Субота, 20.04.2024, 07:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Сіверянські обереги
Головна | Реєстрація | Вхід
Оздоровлення і відпочинок дітей у 2010 році - Форум


[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Черниговщина туристическая » Туризм на Черниговщине » Оздоровлення і відпочинок дітей у 2010 році
Оздоровлення і відпочинок дітей у 2010 році
adminДата: Вівторок, 20.04.2010, 23:06 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Модераторы
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Початком відліку організації дитячого оздоровлення влітку 2010 року стало засідання обласної міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей, яке 25 лютого відбулося в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус.
Члени комісії обговорили проект Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2010-2013 роки, визначили головні завдання на літо 2010 року.
Як наголосила Наталія Білоус, питання оздоровлення та відпочинку дітей перебуває під особливим контролем керівництва облдержадміністрації. Головну увагу при цьому варто зосередити на оздоровленні дітей, які потребують особливої соціальної підтримки та уваги, на збереженні мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області та максимальному її використанні під час оздоровчого сезону.
„На жаль, відсутність на сьогодні державного та обласного бюджетів на 2010 рік значно ускладнює нашу з вами роботу, але це не означає, що поки бюджети не прийняті, ми можемо чекати та нічого не робити. Прийняття ж програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2010 – 2013 роки визначить стратегію нашої з вами роботи в цьому напрямку, дозволить максимально використати всі потенційні можливості”, - зазначила Наталія Василівна.
Під час обговорення учасники засідання внесли свої зауваження та доповнення до проекту програми, відзначивши її сучасність, відповідність всім вимогам, змістовність, наповненість необхідними аспектами.
Говорячи про перспективи оздоровчої кампанії 2010 року, начальник управління у справах сім’ї та молоді Борис Атрощенко повідомив, що минулого року було прийнято низку постанов Кабінету Міністрів України, спрямованих на реалізацію Закону „Про відпочинок і оздоровлення дітей”. Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту затверджено Порядки проведення атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, ведення Державного реєстру та надання платних послуг; крім того, вирішено питання Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку, розроблено критерії оцінки щодо присвоєння категорії закладам оздоровлення та відпочинку, типові штатний розпис та положення про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку.
Всі дитячі заклади цього профілю незалежно від форм власності повинні привести свої установчі та інші документи у відповідність до вимог чинного законодавства.
Непростим став початок 2010 року. По-перше, неприйняття бюджету унеможливлює оголошення торгів на закупівлю оздоровчих послуг із застосуванням тендерної процедури. По-друге, Верховною Радою нещодавно прийнято Закон про закупівлю товарів, послуг та робіт за державні кошти, і потрібно працювати у відповідності до нових вимог закону. По-третє, відсутність місцевих бюджетів не дає можливості більш конкретно, з реальними цифрами й показниками спланувати оздоровчу кампанію поточного року.
Нововведень багато. Наприклад, Закон України „Про оздоровлення та відпочинок” забороняє закупати за державні кошти оздоровчі послуги в установах, нормативна база яких не приведена у відповідність до вимог законодавства. Так, заклад повинен бути занесений до Державного реєстру, а перед тим – бути атестованим, що можливо зробити лише під час його роботи. Нормативна база, що регулює проведення атестації, набула чинності лише восени 2009 року. Тобто до початку літньої оздоровчої кампанії жоден заклад оздоровлення та відпочинку області не матиме можливості надавати оздоровчі послуги за державні кошти. Тому влітку 2010 року ця норма законодавства повністю дотримана не буде. А от сертифікація послуг проживання та харчування є обов’язковою.
Крім того, у 2010 році будуть внесені зміни до збору статистичних даних оздоровлення та відпочинку. На цей час міністерствами статистики та у справах сім’ї, молоді та спорту узгоджуються статистичні форми та таблиці. Так, вперше буде відокремлено надання відпочинкових послуг від оздоровчих, як у загальній кількості дітей, так і по соціально вразливих категоріях.
Борис Атрощенко зазначив також, що фінансове забезпечення оздоровчої кампанії 2009 року в Чернігівській області з усіх джерел, незаборонених законодавством, склало 33 млн. 119 тис. 400 грн., що на 7 % більше, ніж у попередньому році. Планові показники фінансування з державного та місцевих бюджетів виконано.
За літній період 2009 року оздоровчими та відпочинковими послугами забезпечено більше 57,5 тисячі дітей шкільного віку, що становить 54 % всіх дітей шкільного віку області (всеукраїнський показник оздоровлення – 48 %).
На необхідності проведення цьогорічної кампанії на рівні, не гіршому за минулорічний, наголосила Наталія Білоус, підбиваючи підсумки роботи комісії. Обласною адміністрацією буде проведена робота, необхідна для прийняття Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2010- 2013 роки на квітневій сесії обласної ради.
Пріоритетними напрямами роботи залишається оздоровлення дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених та багатодітних родин, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, талановитих і обдарованих дітей. Але найбільша турбота – оздоровлення (не відпочинкові послуги, а саме оздоровлення) якомога більшої кількості
дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних родин.

Джерело: http://tour-cn.com.ua/

 
Форум » Черниговщина туристическая » Туризм на Черниговщине » Оздоровлення і відпочинок дітей у 2010 році
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024