Вівторок, 23.04.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 1 » Чернігівці з гомельчанами спільно розвиватимуть зелений туризм
Чернігівці з гомельчанами спільно розвиватимуть зелений туризм
10:44
Унікальний природний, історичний та культурний потенціал прикордонних районів України і Білорусі відкриває великі можливості для розвитку прикордонного туризму, сприятливого для економічного зростання територій і місцевих громад. Розуміючи це, дві громадські організації - гомельська "Оракул" і чернігівська "Сіверянські обереги" - розробили спільний проект розвитку сільського туризму і подали його на конкурс інформаційно-освітньої установи "Нова Євразія". Проект виграв грант і незабаром почне втілюватися в життя.
Як розповіла начальник відділу проектів Чернігівської обласної асоціації зеленого туризму "Сіверянські обереги" Олена Самірова, білорусько-український проект має назву "Створення транскордонного кластеру сільського/зеленого туризму в шести суміжних прикордонних районах Гомельської та Чернігівської областей". Його завдання - сформувати новий комплексний туристичний продукт з урахуванням усіх наявних на зазначених територіях ресурсів, інтегрувати його в регіональну і місцеву економіку, залучити різні групи населення до нових несільськогосподарських видів діяльності на селі.
Реалізовувати намічене громадські організації будуть у певній послідовності. Спочатку вони проведуть інвентаризацію туристично-рекреаційних ресурсів 6-ти прикордонних районів, складуть карту кластера, розроблять, апробують і опишуть низку "зелених" закільцьованих і радіальних транскордонних маршрутів: пішохідних, велосипедних, кінних. Далі сформують партнерську мережу резидентів кластера. До неї включатимуться агроекосадиби, фермерські господарства, сільради, суб’єкти ведення бізнесу, туристичні фірми, заклади культури - всі, хто зможе надати туристові ті чи інші послуги.
Необхідним кроком для просування проекту на туристичний ринок стане забезпечення йому інформаційно-рекламної підтримки. Вона полягатиме, зокрема, у розробці відповідного веб-сайту в Інтернеті, випуску друкованої продукції з корисною інформацією та описом маршрутів, презентації кластера на міжнародних туристичних виставках.
Перший захід білорусько-українського проекту, за словами О. Самірової, запланований на початок липня. А закінчити всю роботу треба до кінця вересня поточного року.

Наталія Потапчук,
УКРІНФОРМ
Переглядів: 1206 | Додав: femida | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024