П`ятниця, 19.04.2024, 02:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 3 » "Чернігівщина-туристична" на VII всеукраїнській виставці-ярмарку "Українське село запрошує"
"Чернігівщина-туристична" на VII всеукраїнській виставці-ярмарку "Українське село запрошує"
11:58
натисніть для перегляду в повному розмірі...Традиційна сьома всеукраїнська виставка сільського туризму пройшла 30-31 травня в с. Пирогів, що під Києвом — у музеї народної архітектури та побуту Національної академії наук України. В організації виставки-ярмарку з сільського зеленого туризму брали участь Міністерство культури і туризму України, Державний комітет України з питань регуляторної політики і підприємництва, Державна служба туризму і курортів, Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в України, Національний аграрний університет архітектури і побуту НАН України, 18 областей України та інші.

Виставка-ярмарок «Українське село запрошує» - це не просто показовий захід і рекламна акція для власників приватних садиб, це привід серйозно задуматися над законодавчими основами діяльності у цій сфері, поділитися та обмінятися досвідом з колегами із різних країн і підсумувати успіхи та невдачі за минулий рік.

Чернігівську делегацію представляли містечко майстрів, яке включало майстер-класи традиційних видів народних ремесел: різьбярство, ковальство, гончарство, традиційна українська вишивка, ансамбль обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, господар виробничої пасіки «Бджолярій» та, безпосередньо, виставка «Чернігівщина-туристична». Урочисто відкрили виставку-ярмарок керівники Міністерства культури і туризму України, Державної служби туризму і курортів. Вони відвідали всі садиби, у тому числі і «Чернігівщину-туристичну».

Кожен, хто завітав на виставку, був вражений кількістю відвідувачів та представлених стендів. З усіх боків лунали українські пісні, усе рябіло від вишиванок та витворів майстрів. Безпосередньо виставка проходила на території так званого Нового села: це частина музею, де компактно розмістилися хатинки, представлені з усіх регіонів. Гуляючи від хатинки до хатинки, відвідувачі дізнавались багато нового про кожен представлений регіон та отримали від приватних господарів безліч пропозицій для відпочинку у сільській місцевості.

В ході виставки-ярмарку гостинні господарі з усіх регіонів України продемонстрували можливості відпочинку у сільській місцевості, традиції та культуру свого регіону. На імпровізованих садибах фольклорні ансамблі, народні умільці і майстри продемонстрували веселий відпочинок як гостям, так і учасникам цього самобутнього свята. Тут можна було покуштувати національних страв, взяти участь у різних конкурсах та іграх.


 

Воробей Валентин

"Чернігів для туристів"


Фото автора









Переглядів: 1917 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024