Вівторок, 23.04.2024, 12:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 27 » Розвиток сільського зеленого туризму на Рівненщині
Розвиток сільського зеленого туризму на Рівненщині
22:45
натисніть для перегляду в повному розмірі...На Рівненщині вперше в Україні застосована практика мікрокредитування сільського туризму

ДОСЯГНЕННЯ

Сільський туризм є одним з пріори­тетних напрямків розвитку галузі в Рівненській області.

Обласною державною адміністра­цією в рамках реалізації регіональної програми розвитку туризму до 2010 року вживається ряд заходів спря­мованих на його підтримку та активі­зацію.

З 2005 року в області прово­дяться:

• Семінари та тренінги з питань ор­ганізації надання послуг сільського ту­ризму:

- для незайнятого населення;

- для голів сільських та селищних рад;

У 2008 році організовані та прове­дені 2 виїзні навчальні тури для голів сільських та селищних рад в Закарпаття, 2 тренінги в смт. Гриців Хмель­ницької області та 5 семінарів з сіль­ського туризму в Демидівському, Радивилівському та Березнівському районах. Загальна кількість учасників - 188 чол.

• Особисті консультації з питань надання послуг сільського туризму;

• Рекламно-інформаційна підтримка власників агросадиб:

- видання рекламних матеріалів про послуги агросадиб;

- презентація послуг сільського ту­ризму під час виставкових заходів міжнародного, всеукраїнського та місцевого масштабу;

- проведення прес-турів;

- рекламна підтримка через мережу Інтернет;

- рекламно-інформаційні кампанії через ЗМІ

У 2008 році проведена акція "Відпо­чивайте на Рівненщині".

Протягом двох місяців в ефірі 6 радіостанцій, 3 телеканалів та на сторінках 7 обласних газет подава­лися рекламно-інформаційні ма­теріали про переваги відпочинку на Рівненщині.

Як результат: У 2005 році в області починають приймати туристів перші 5 господарів. У 2006 році налічується 11 агроса­диб. У 2007 році - 27 агросадиб.

У 2008 році послуги сільського ту­ризму надають 42 агросадиби в 11 з 16 районів Рівненської області.

КОМУ І ЯКИМ ЧИНОМ НАДАЮТЬСЯ КРЕДИТИ

У 2008 році на Рівненщині вперше в Україні застосована практика мікро­кредитування сільського туризму. Кредити надаються власникам або орендарям особистих селянських гос­подарств та можуть бути використані на поліпшення умов проживання ту­ристів, розширення спектру послуг сільського туризму, впорядкування прилеглої до садиби території тощо. Управлінням культури і туризму обл­держадміністрації спільно з Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі розроблений По­рядок надання та використання кредитів власникам або оренда­рям особистого селянського гос­подарства на розвиток сільського, зеленого туризму, який затвердже­ний рішенням сесії Рівненської облас­ної ради. Умови надання кредиту позичальникам

• Кредит позичальникам надається в розмірі не більше п'яти тисяч гри­вень терміном погашення три роки без нарахування відсотків за користу­вання кредитом.

• Кредитні угоди з позичальниками укладаються Фондом на підставі реко­мендації управління культури і туриз­му обласної державної адміністрації, клопотання та характеристики сільсь­кої (селищної) ради.

Порядок оформлення і видачі кредиту Надання кредиту здійснюється на підставі кредитної угоди, що укла­дається після підтвердження права позичальника на його одержання та визначення суми кредиту, але не більше 5 тис. гривень. Зобов'язання позичальника за кре­дитною угодою мають забезпечува­тись: заставою або порукою. Кредитна угода укладається на всю суму, кредит видається коштами у безготівковій формі. Термін викорис­тання кредиту обумовлюється в кре­дитній угоді і не може перевищувати трьох років.

Рішення про надання або відмову у наданні кредиту приймає правління Фонду при участі заступника голови постійної комісії обласної ради з пи­тань духовності, культури та соціаль­ної політики (за згодою), представни­ка управління культури і туризму обл­держадміністрації на підставі поданих позичальником документів:

• заява на ім'я голови правління фонду про надання кредиту;

• клопотання та характеристика з сільської (селищної) ради;

• паспорт громадянина України;

• ксерокопія паспорта: 1, 2, 11 сторінок;

• ксерокопія ідентифікаційного коду;

• довідка про склад сім'ї (форма №3);

• рекомендація управління культури і туризму облдержадміністрації;

• довідка з місця роботи позичаль­ника і членів його сім'ї із зазначенням доходу, одержаного за попередні 12 місяців перед зверненням, або довід­ка сільської ради про дохід від веден­ня особистого селянського господар­ства, або бізнес-план проекту;

• рахунок в Ощадбанку.

Умови погашення кредиту Погашення кредиту відбувається не пізніше ніж через 36 місяців з дня його отримання. Перше повернення в розмірі 1/6 ча­стина отриманого кредиту, погаша­ється через 12 місяців. За бажанням позичальника можли­ве дострокове погашення кредиту. За погодженням з Фондом допус­кається погашення позики іншими юридичними та фізичними особами. У разі порушення позичальником умов кредитної угоди, в тому числі ви­користання кредиту не за призначен­ням, Фонд має право односторонньо розірвати договір і вимагати достро­кового погашення кредиту.

За прострочення платежу нарахо­вується пеня з розрахунку подвійної річної облікової ставки Національного банку України, що діє на день виник­нення боргу, від суми, що має бути по­гашена. У разі невиконання позичальником умов кредитної угоди Фонд, відповід­но до законодавства, здійснює заходи щодо стягнення заборгованості та ін­ші дії, передбачені умовами кредитної угоди.


Переглядів: 2846 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024