Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії розділу

Пошук

Календар

Опитування

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 137

Міні-чат

Статистика





Субота, 20.04.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Сіверянські обереги
Головна | Реєстрація | Вхід
Про розвиток туризму на Чернігівщині - Форум


[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Черниговщина туристическая » Туризм на Черниговщине » Про розвиток туризму на Чернігівщині
Про розвиток туризму на Чернігівщині
adminДата: Вівторок, 20.04.2010, 23:03 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Модераторы
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Про це йшлося на розширеному засіданні колегії головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації за підсумками роботи у 2009 році.
Головним управлінням культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації у 2009 році було проведено комплексну перевірку туристичної інфраструктури 9-ти районів області, міст Чернігів та Ніжин за основними напрямками туристичних маршрутів. За результатами перевірки підготовлено матеріали для розгляду на виїзній колегії облдержадміністрації в місті Батурині. Питання про хід виконання Програми розвитку туризму в області розглядалися також на обласній раді по туризму при заступнику голови облдержадміністрації та постійній комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради, - наголосив Сергій Мойсієнко.
Було проведено низку інформаційно-рекламних заходів, спрямованих на створення позитивного туристичного іміджу області. У квітні 2009р. відбувся Міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина туристична – 2009», у роботі якого взяло участь понад 80 учасників, у тому числі: 8 областей України та делегація Гомельської області Республіки Білорусь, 20 районів та 3 міста області, 15 туристичних фірм та інші.
В рамках форуму проведено рекламно-інформаційні тури по Чернігівській області для представників туристичної галузі та ЗМІ, круглий стіл з питань розвитку туристичної галузі та семінар з сільського зеленого туризму.
Взято участь у спеціалізованих туристичних виставках у містах Київ та Ужгород, зокрема: у презентації області «Сіверські контракти 2009» в рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна»; у роботі VII-ї Всеукраїнської виставки-ярмарку сільського зеленого туризму «Українське село запрошує», 15-ї Ювілейної міжнародної виставки «Україна – подорожі та туризм 2009».
Туристична складова забезпечувалась під час проведення культурно-мистецьких заходів в області. Для участі у загальнонаціональній акції «7 чудесних туристичних маршрутів України» розроблено та представлено туристично-екскурсійні маршрути: «Історичні перлини Чернігівщини» та «Сплав по річці Десна».
Для популяризації туристичного потенціалу області видано та перевидано буклетну продукцію із серії «Чернігівщина туристична». Випущено відеофільм про туристичний потенціал області «Сіверянський дивосвіт».
У рамках відзначення всесвітнього Дня туризму в Україні проведено інтернет-конференцію «Розвиток туристичної інфраструктури в контексті відтворення історичних пам’яток». З метою формування громадської думки щодо актуальності та важливості розвитку туристичної галузі регіону спільно з управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації проведено засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Інвестиційна складова в розвитку туризму на Чернігівщині».
Постійно триває робота по наповненню туристичного розділу інтернет-сайту головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації.
З метою забезпечення якісного екскурсійного обслуговування туристів у нашій області акредитаційна комісія з видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу у 2009 році видала 28 дозволів.
У Корюківському та Чернігівському районах проведено семінари з розвитку сільського та екологічного туризму, спільно з Регіональним фондом підтримки підприємництва в м.Ічня проведено семінар на тему: «Залучення інвестицій у розвиток сільського зеленого туризму».
Взято участь у засіданні круглого столу на тему "Сільський зелений туризм – пріоритетна сфера розвитку туризму в період економічної кризи”, організованого Державною службою туризму і курортів України в Київській області. Проведено рекламно-інформаційний тур по р. Десна та презентацію екстремальних видів туризму на початку літнього туристичного сезону.
Триває робота щодо створення нових, та розвитку вже існуючих туристично-інформаційних центрів, що є одним із першочергових заходів, зумовлених необхідністю більш ефективного використання туристичних ресурсів. Крім того, підготовка України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу вимагає розширення спектру якісних туристичних та інформаційних послуг. Протягом звітного року створено нові туристично-інформаційні пункти, а саме: у Чернігові - з екстремального туризму та активних видів відпочинку (на базі Вищого професійного училища побутового обслуговування); - сільського туризму (на базі обласної асоціації сільського зеленого туризму «Сіверянські обереги»); а також у Корюківці (на базі історичного музею). У поточному році планується створення туристично-інформаційних пунктів у Бахмацькому, Коропському і Чернігівському районах.
Одним із пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку області визнано сільський зелений туризм. На сьогоднішній день в області послуги сільського зеленого туризму надають близько 25 сільських садиб, що майже вдвічі більше ніж у 2008р. Але тільки дві садиби пройшли добровільну категоризацію та стандартизацію.
Протягом 2009 року в області чинними були 85 ліцензій на туристичну діяльність, що на 14 одиниць більше ніж у 2008 році.
Однак, за результатами збору та узагальнення державної статистичної звітності про діяльність туристичних організацій області можна зазначити, що розвиток туристичної сфери області має переважно негативну динаміку у порівнянні з 2008 роком, що зумовлено фінансовою кризою й запровадженням карантину. Так, кількість обслуговуваних туристів туристичними фірмами області зменшилася на 34 % і склала 26 тисяч осіб, з них іноземці становили 3 тисячі осіб, що залишилось на рівні показників 2008 року. За кордон виїздило 6 тисяч осіб, що на 23% менше за попередній період. Через це обсяг реалізації наданих туристичних послуг зменшився на 9% і склав 21,5 мільйонів гривень, що залишило надходження до бюджету області на рівні 2008 року і ця сума склала майже 1,6 мільйонів гривень. Балансовий прибуток туристичних фірм зменшився на 17% і склав 1,3 мільйонів гривень.
Втім, Подальший розвиток туристичної галузі неможливий без удосконалення чинної нормативно-правової бази. На загальнодержавному рівні досі не прийнятий Закон про сільський зелений туризм, не розроблена Концепція Державної програми розвитку туризму на наступний період, що унеможливлює подальший ефективний розвиток галузі туризму, зокрема й сільського зеленого на регіональному рівні.

Джерело: http://tour-cn.com.ua/news....-27-683

 
Форум » Черниговщина туристическая » Туризм на Черниговщине » Про розвиток туризму на Чернігівщині
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024